A XXII-a editie a Conferintei Nationale a SRAIC

Dragi colegi, Va multumim ca ati participat la cea de-a XXII Conferinta SRAIC.  Asa cum sunteti obisnuiti deja de cativa ani, intrunirea s-a desfasurat in primul weekend dupa 1 mai, de data aceasta la Poiana Brasov in salile de conferinta ale hotelului Alpin.

The British Society for Immunology Congress

În perioada 2-5 Decembrie a.c. va avea loc la Centrul de Conferinţe Arena din Liverpool, UK, The British Society for Immunology Congress.

Congresul anual BSI, unu dintre cele mai vechi şi active societăţi de imunologie din lume a hotărât să organizeze cel mai important eveniment de imunologie al anului şi să renunească într-un singur loc specialişti din întreaga lume.

În programul evenimentului se regăsesc distinşi speakeri ce vor aborda cele mai noi subiecte privind imunologia.

Alergia alimentara o problema actuala de sanatate publica

Alergia alimentară este o problemă de sănătate publică de actualitate și o afecțiune cu un impact socio-economic semnificativ. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane suferă de o formă de alergie alimentară, însă numărul raportat reprezintă doar vârful iceberg-ului. În SUA, alergia alimentară își revendică anual aproximativ 30.000 de anafilaxii și cel puțin 200 de decese. Conform estimărilor EAACI, prevalența alergiei alimentare s-a dublat în ultimii zece ani, iar la nivel european, numărul celor care suferă de alergie alimentară depășește actual 17 milioane.

A XXI-a editie a Conferintei Nationale a SRAIC

În numele SRAIC, îmi face plăcere să vă invit să participaţi la cea de-a XXI-a Conferinţă Naţională a Societăţii noastre!

Am ales ca loc de desfăşurare a evenimentului Poiana Braşov, Hotel Alpin, iar ca perioadă, aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, sfârşitul primăverii! După Paşte, în primul week-end, între 10 şi 12 mai.

Congresul Mondial de Alergologie si Astm

În perioada 22-22 iunie, s-a desfăşurat Congresul Mondial de Alergologie şi Astm ce a avut loc la Milano. Peste 8.000 de participanţi din 100 de ţări, 8 sesiuni plenare, 45 de simpozioane, 3 simpozioane satelit, 30 de întâlniri cu experţii, 25 de workshop-uri, 35 de sesiuni de abstrate orale, un record de 2.145 de abstracte înscrise, sunt doar câteva cifre care descriu Congresul Mondial de Alergologie şi Astm.

Congres SRAIC 2012

Am onoarea să vă invit, în numele Comitetului ştiinţific şi al Comitetului de organizare să fiţi alături de noi la cea de-a XX a Conferinţă a Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică ce se va desfăşura în perioada 03-06 MAI 2012 laIaşi, în sălile Hotelului Unirea.

Tema generală a acestei conferinţe este :

“Bolile alergice – de la cercetare la practică şi educaţie!”

Am ales această temă pentru că exprimă cel mai bine conţinutul programului ştiinţific al evenimentului nostru.

Congres SRAIC 2011

Al II-lea Congres al Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica
Tema principala: 100 DE ANI DE IMUNOTERAPIE

Lucrarile se vor desfasura in salile de conferinta ale hotelului: City Plaza (Str. Sindicatelor nr.9-11,Cluj-Napoca 400029)

Evenimentul este organizat sub patronajul Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC)

Presedinte
Diana Deleanu

Congres SRAIC 2010

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC), Societatea de Imunologie din Romania (SIR) si Balkan Association of Immunological Societies (BAIS) organizeaza în perioada 28 Aprilie - 1 Mai 2010,  la SIBIU,  conferinta:  "Joint Meeting of Immunology and Clinical Allergology".

La acest eveniment se vor desfasura, în paralel, lucrarile stiintifice ale:

Celei de-a 40-a Conferinte Nationale a SIR,

Celei de-a 19-a Conferinte Nationale a SRAIC

Ale Celui de-al 6-lea Congres Balcanic de Imunologie al BAIS

Congres SRAIC 2009

Dragi colegi, In numele Societatii de Alergologie si Imunologie Clinica, imi face placere sa va invit sa participati la cea de-a 18-a noastra Conferinta Nationala, cu participare internationala !

“Bolile alergice ale secolului 21”, care este si tematica generala a  evenimentului, devin pe zi ce trece o provocare tot mai mare pentru noi, medicii alergologi si imunologi, dar si pentru colegii nostri din specialitatile care se preocupa de alergii.