Informatii Utile

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica

Comunicarea privind îngrijirea sănătății este o componentă critică a practicii și formării medicale și este o abilitate care poate fi învățată. Capacitatea clinicianului practicant de a comunica deschis și cu compasiune este esențială pentru eficiența asistenței medicale de rutină. Comunicarea este cea mai obișnuită "procedură" din medicină. Comunicarea în domeniul sănătății este diferită de discursul social normal.

Comunicarea reprezintă fundamentul relației terapeutice, este un instrument esențial pentru diagnosticarea corectă și pentru elaborarea unui plan de tratament de succes, ce are ca rezultat îmbunătățirea cunoștințelor pacientului și îmbunătățirea aderenței la regimul de tratament convenit. În cazul unor știri alarmante, comunicarea abilă poate permite unei familii să se adapteze mai bine la o situație dificilă.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor specialiști, ne propunem o incursiune în identificarea caracteristicilor comunicării medic pacient și a efectelor comunicării defectuoase medic-pacient, a particularităților de comunicare în pediatrie și în situații de urgență. În acest sens, Societatea Română de Alergologie si Imunologie Clinică vă invită să participați la seria de cursuri susținute de prof. dr. Diana Deleanu si sef de lucrari dr. Camelia Berghea organizate cu suportul financiar al firmei GlaxoSmithKline. Primul curs se va desfășura pe 17 noiembrie 2017 ora 17.30 in Bucuresti, Hotel Novotel si este creditat cu 2 puncte EMC. Participarea este gratuită.

Va asteptam cu drag!