Informatii utile

Aceste informatii nu sunt sfaturi medicale si nu se substituie consultului de specialitate

The British Society for Immunology Congress

În perioada 2-5 Decembrie a.c. va avea loc la Centrul de Conferinţe Arena din Liverpool, UK, The British Society for Immunology Congress.

Congresul anual BSI, unu dintre cele mai vechi şi active societăţi de imunologie din lume a hotărât să organizeze cel mai important eveniment de imunologie al anului şi să renunească într-un singur loc specialişti din întreaga lume.

În programul evenimentului se regăsesc distinşi speakeri ce vor aborda cele mai noi subiecte privind imunologia.

Alergia alimentara o problema actuala de sanatate publica

Alergia alimentară este o problemă de sănătate publică de actualitate și o afecțiune cu un impact socio-economic semnificativ. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane suferă de o formă de alergie alimentară, însă numărul raportat reprezintă doar vârful iceberg-ului. În SUA, alergia alimentară își revendică anual aproximativ 30.000 de anafilaxii și cel puțin 200 de decese. Conform estimărilor EAACI, prevalența alergiei alimentare s-a dublat în ultimii zece ani, iar la nivel european, numărul celor care suferă de alergie alimentară depășește actual 17 milioane.

A XXI-a editie a Conferintei Nationale a SRAIC

În numele SRAIC, îmi face plăcere să vă invit să participaţi la cea de-a XXI-a Conferinţă Naţională a Societăţii noastre!

Am ales ca loc de desfăşurare a evenimentului Poiana Braşov, Hotel Alpin, iar ca perioadă, aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, sfârşitul primăverii! După Paşte, în primul week-end, între 10 şi 12 mai.

Congresul Mondial de Alergologie si Astm

În perioada 22-22 iunie, s-a desfăşurat Congresul Mondial de Alergologie şi Astm ce a avut loc la Milano. Peste 8.000 de participanţi din 100 de ţări, 8 sesiuni plenare, 45 de simpozioane, 3 simpozioane satelit, 30 de întâlniri cu experţii, 25 de workshop-uri, 35 de sesiuni de abstrate orale, un record de 2.145 de abstracte înscrise, sunt doar câteva cifre care descriu Congresul Mondial de Alergologie şi Astm.