Noutati SRAIC

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica

A XXII-a editie a Conferintei Nationale a SRAIC

Dragi colegi, Va multumim ca ati participat la cea de-a XXII Conferinta SRAIC.  Asa cum sunteti obisnuiti deja de cativa ani, intrunirea s-a desfasurat in primul weekend dupa 1 mai, de data aceasta la Poiana Brasov in salile de conferinta ale hotelului Alpin.

Subiectul central al celui mai important eveniment stiintific anual al societatii noastre a fost unul sensibil si cu impact important atat stiintific dar si emotional: “Copilul alergic”.  La eveniment au participat, pe langa alergologi, un numar mare de pediatri, pneumologi, dermatologi si medici de familie. In total ne-am reunit aproape 200 de medici, numar impresionant dat fiind faptul ca societatea noastra are aproximativ 120 de membri cotizanti.

Desi ponderea majoritara a sesiunilor plenare a fost data de patologia alergica a copilului (alergia alimentara, bolile alergice in relatia cu alte suferinte organice ale copilului, alergene de contact, astmul bronsic etc) au fost si prezentari dedicate altor subiecte importante si interesante legate de specialitatea noastra cum ar fi dermatita atopica, astmul bronsic, imunoterapia specifica etc.

Ca intotdeuna, speakerii au fost lideri de opinie din Romania si din afara tarii care ne-au impartasit din experienta proprie si din cazuistica lor.

Pe langa multumirile pe care le aducem participantilor, le suntem recunoscatori celor care au facut posibila organizarea acestei intalniri: compania Versa Puls Media si companiile farmaceutice care ne-au sprijinit si ne-au ajutat sa va oferim o noua editie a Conferintei noastre la nivelul de profesionalism cu care v-am obisnuit.

Conferinta 2014 s-a incheiat si ne indreptam  atentia spre  anul 2015, an important pentru Societatea de Alergologie pentru ca se implinesc 25 de ani de la infiintarea ei. Vom sarbatori acest moment deosebit in cadrul celui de al III lea Congres ce se va desfasura  in perioada 8-10 mai tot in Poiana Brasov.

Va invitam inca de pe acum sa fiti alaturi de noi si impreuna sa ne aducem contributia pentru ca urmatoarea noastra intalnire sa fie la un inalt nivel stiintific, tema de dezbatere a acestei editii aniversare fiind “Controverse in Alergologie”.

Prof. dr. Diana Deleanu

-------------------------------------------------------------------------------------

Premiul “Jeana Rodica Radu”, a fost oferit anul acesta drei dr. Denisa Cretu, medic rezident la spitalul Clinic Nicolae Malaxa, Bucuresti pentru lucrarea 

“DERMATITĂ ALERGICĂ DE CONTACT LA NICHEL – ZONĂ NEOBIŞNUITĂ DE EXPUNERE”

prezentata ca poster in cadrul celei de a XXII conferinte a SRAIC. Societatea ii va sponsoriza drei doctor in anul 2015 taxa de participare la Congresul EAACI 2015.

 

Premiul “Ervan Seropian” a fost atribuit anul acesta urmatoarelor personalitati medicale in semn de pretuire si apreciere a foarte bunei colaborari cu Societatea de Alergologie si Imunologie Clinica si pentru devotamentul si delicatetea cu care isi ingrijesc  micii pacienti.:

 

Dnei Profesor dr.  Doina Pleșca, medic primar de pediatrie, UMF Carol Davila Bucuresti

Dlui Conf dr. Sorin Man, UMF, medic primar pediatru,  “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca

Dlui Conf. dr. Cristian Gheonea, Facultatea de medicina, medic primar pediatru, Craiova

Dnei. Sef de lucrari  dr. Paraschiva Cherecheș-Panța, medic primar pediatru, UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca