Detalii Revista

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica

Revista ALERGOLOGIA Volumul IV, nr.3 2020

Dragi colegi și prieteni,

Sper că acest număr al revistei Alergologia să vă găsească sănătoși și cu resurse de optimism, privind spre un viitor mai liniștit. Traversăm o perioadă dificilă și, deși ne-am obișnuit cu o viață profesională diferită față de cea anterioară (în special pentru aceia dintre noi care lucrăm în spitale COVID sau suport COVID), încă nu știm cum va arăta ziua de mâine.

Tocmai de aceea mi se pare extrem de important să ne păstrăm bunele obiceiuri anterioare, care ne țineau legați unii de alții în jurul profesiei noas- tre. Și, dacă nu ne-am mai putut vedea fizic în ultimele șase luni, iată că cititul revistei Alergologia ne poate crea senzația că suntem împreună, în jurul articolelor din acest număr.

Primele două articole sunt documente de poziție ale Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI). Ele au fost traduse de membrii Comitetului de Juniori NAS EAACI (NAS-JM) și se referă la hipersensibilitatea la medicamente: „Clasificarea manifestărilor cutanate în reacțiile de hiper- sensibilitate la medicamente”, de Knut Brockow, Michael R. Ardern-Jones, Maja Mockenhaupt, Werner Aberer, Annick Barbaud, Jean-Christoph Caubet, Radoslaw Spiewak, María José Torres, Charlotte G. Mortz, și, respectiv, „Diagnosticul și managementul anafilaxiei induse de medicamente la copii”, de Marina Atanaskovic-Markovic, Eva Gomes, Josefina Rodrigues Cernadas, George du Toit, Mona Kidon, Semanur Kuyucu, Francesca Mori, Claude Ponvert, Ingrid Terreehorst, Jean-Christoph Caubet. Considerăm bine-venite aceste documente în limba română și sperăm să le utilizați ca repere în practica clinică de zi cu zi.

Următoarele patru articole sunt lucrări originale. Colectivul dr. Mara Mihai aduce informații actuale asupra infecției cu Molluscum contagiosum în dermatita atopică. Dr. Paul Grama și colaboratorii analizează efectele adverse neuropsihice induse de montelukast. Dr. Larisa Ștefănescu și cola- boratorii prezintă un update asupra reacțiilor de hipersensibilitate induse de coliruri.

În ultimul articol selectat pentru acest număr, dr. Emilia Andreea Stavrică realizează o trecere în revistă a principalelor etiologii ale eozinofiliilor sangvine.

Întregul număr al revistei este și rodul muncii exigente a noului redac tor-șef adjunct, dr. Corina Bach, secretar general al SRAIC. Îi mulțumim extrem de călduros dr. Cristina Vlaicu pentru tot efortul investit alături de noi până acum și îi urăm bun venit „la bord” dr. Corina Bach.

Să ne revedem sănătoși!

Conf. dr. Roxana Silvia Bumbăcea
Președinte SRAIC
Redactor-șef Alergologia

Citeste revista online