Detalii Revista

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica

Revista ALERGOLOGIA Volumul III, nr.4 2019

Dragi colegi și prieteni,

Acest număr este dedicat cu precădere patologiei alergologice pediatrice și aduce subiecte de interes practic. Le mulțumim tuturor colaboratorilor noștri pentru încrederea și sprijinul permanent oferite, le mulțumim cititorilor noștri și companiei MedicHub pentru colaborarea reușită.

În deschiderea revistei suntem bucuroși și onorați să publicăm traducerea unui articol de referință al domnului profesor Jean Bousquet și colab., Căi de îngrijire ARIA 2019 pentru imunoterapia cu alergene, articol care propune noi abordări în scopul individualizării deciziei de imunoterapie alergen specifică la pacientul cu rinită alergică.

La Rubrica specialistului puteți citi un articol al doamnei dr. Ioana Corina Bocșan și colab.,un material interesant și incitant despre posibilul rol al vitaminelor antioxidante în prevenirea apariției astmului la copil.

Rubrica Referate generale include două articole de interes practic cotidian. Doamna dr. Gavriela Maria Feketea și colab., aduce informații utile despre diagnosticul și îngrijirea principalelor forme clinice de manifestare a alergiei non-IgE mediate induse de alimente la sugar.

Cel de-al doilea articol, scris de doamna dr. Corina Marton și colab., poate să fie un sprijin în diagnosticul diferențial al principalelor erupții cutanate la copil.

Cu speranța că și articolele din acest număr vor fi de interes, vă invităm să le citiți, vă dorim Sărbători fericite și inspirate și vă așteptăm în continuare alături de noi în toate acțiunile întreprinse în specialitatea noastră.

Dr. Camelia Berghea

Citeste revista online