Dragi colegi,

La începutul verii ați acordat votul dumneavoastră noii conduceri a SRAIC, vot care pentru noi înseamnă încredere în capacitatea noastră de a gestiona nu doar activitățile, ci și evoluția societății în următorii doi ani. În prag de toamnă, odată cu începerea mandatului, dorim să reiterăm misiunea pe care ne-am asumat-o, consolidarea poziției societății noastre la nivel național și internațional.

Viziunea pe care o propunem este „Lucrăm împreună pentru dezvoltarea individuală și a SRAIC.” Prin urmare, promovăm implicarea tuturor membrilor societății în toate activitățile, cu accent pe dezvoltarea grupurilor de lucru și valorizarea tinerilor medici specialiști, deoarece știm că rezultatele cele mai bune se obțin când lucrăm împreună.

De mai bine de un an ne aflăm într-o situație inedită, pandemia de SARS-CoV-2, care a reprezentat o provocare pentru noi toți, atât pe plan personal, cât și profesional. În calitatea noastră de membri ai SRAIC, este important să ne informăm și să diseminăm noile cunoștințe legate de acest virus, să avem o abordare bazată pe dovezi a pacientului alergic în aceste condiții și să transmitem un mesaj unitar, lucrând spre binele pacientului și pentru prestigiul specialității noastre.
Astfel vom împlini dezideratul „Specialitatea să conteze”.

Președinte SRAIC
Prof. Dr. Carmen Panaitescu, Președinte