Home Noutati Săptămâna mondială a bolilor alergice

Săptămâna mondială a bolilor alergice

by aaaa îăîșț bbbb

Săptămâna mondială a bolilor alergice

Organizația Mondială a Alergiei (WAO) este o alianță internațională formată din 108 organizații regionale și naționale care se ocupă de alergii, astm, astm și alte afecțiuni și de imunologie. Prin colaborarea cu societățile sale membre, WAO oferă o gamă largă de programe educaționale și de informare, simpozioane și conferințe pentru alergologii și imunologii din întreaga lume și desfășoară inițiative legate de practica clinică, furnizarea de servicii și formarea profesională pentru a înțelege și aborda provocările cu care se confruntă alergologii și imunologii din întreaga lume.

În acest an, WAO a ales ca subiect principal al Săptămânii Mondiale a Alergiei problema schimbărilor climatice și influența acestora asupra alergiilor. Schimbările climatice sunt globale, afectând pe toată lumea. Pentru pacienții noștri, cele mai importante consecințe devin creșterea poluării aerului și apariția sezoanelor de polen mai devreme și mai intense. Toate acestea pot înrăutăți alergiile.

Organizația Mondială a Alergiei (WAO), în sprijinul membrilor săi din societățile profesionale de alergologie/imunologie din întreaga lume, lansează Săptămâna Mondială a Alergiei, între 18 și 24 iunie. Persoane cu boli alergice cronice și astm au o susceptibilitate crescută la efectele schimbărilor climatice.

Creșterea temperaturilor, încălzirea oceanelor, creșterea nivelului mărilor și topirea accelerată a ghețarilor sunt câteva dintre efectele măsurabile ale încălzirii globale, la care se adaugă secetele intense, poluarea atmosferică crescută, lipsa apei potabile,  sezoane polenice mai timpurii și mai intense, incendii grave, inundații, furtuni catastrofale și declinul biodiversității.

Persoanele cu alergii și astm sunt sensibile la aceste efecte ale schimbărilor climatice și trebuie să se adapteze frecvent. îngrijirile lor de sănătate, precum și aspecte ale vieții lor de zi cu zi. Este esențial ca și practicienii din domeniul sănătății să se adapteze și ei și să găsească noi abordări pentru gestionarea alergiilor și a astmului ținând cont de schimbările climatice și mediilor.

Cele mai frecvente boli cronice la om sunt bolile alergice ale sistemului respirator. Astmul afectează peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume, iar rinita alergică afectează între 10% și 50% din populație, în funcție de localizarea geografică.

Specialiștii, cum ar fi medicii specialiști în alergologie și imunologie clinică, își pot ajuta pacienții să identifice factorii declanșatori, să prevină agravarea simptomelor și să își mențină calitatea vieții pe fondul schimbărilor din mediul lor. Aceștia pot oferi sfaturi adecvate pacienților lor, fiind și factorii de decizie politică, cu privire la modul în care să se abordeze această preocupare în creștere.

Dincolo de clinică, atenuarea efectelor încălzirii globale va contribui la prevenirea apariției sau agravării unor noi alergii și simptome. Îmbunătățirea calității aerului va diminua suferința provocată de alergiile respiratorii. Protejarea și extinderea biodiversității ne poate ajuta să ne protejăm organismul. Învățarea și înțelegerea relației dintre natură și oameni poate îmbunătăți sănătatea pentru toți.

În acest sens, membrii SRAIC se alătură în acțiunile de maximă actualitate și importanță legate de conștientizarea asupra problemei schimbărilor climatice și influența acestora asupra alergiilor. Ne implicăm în capacitarea celor care pot, știu și doresc să contribuie la găsirea de soluții pentru managementul bolilor alergice cronice și a astmului, acestea afectează toate vârstele, dar mai ales copiii și pleacă de la gravele probleme de mediu, pe care trebuie să le rezolvăm împreună.

 

Ce putem face în calitate de medici?

  • să-i ajutăm pe pacienții noștri să înțeleagă modul în care schimbările climatice le afectează sănătatea
  • să identifice factorii declanșatori ai simptomelor
  • să găsim cele mai bune tratamente și să prevenim agravarea simptomelor
  • să îi ajutăm pe pacienți să își mențină calitatea vieții pe fondul schimbărilor de mediu