Mesaj de bun venit din partea Președintelui Congresul SRAIC 2023

Dragi colegi,

Îmi face plăcere să vă invit să fiți alături de noi la Congresul SRAIC 2023, organizat sub egida Academiei Române de Științe Medicale, la București, în perioada 4-6 mai 2023.

Pentru acest eveniment important al comunității noastre științifice și profesionale, am ales tema Alergomica – Extinderea frontierelor cunoașterii, care își propune să conecteze cele mai noi progrese în domeniul alergologiei cu buna practică clinică.

Ca întotdeauna, Congresul SRAIC este conceput pentru a fi un loc de întâlnire interdisciplinar internațional pentru oamenii de știință și specialiștii din domeniul Alergologiei și Imunologiei Clinice, precum și cei din alte specialități medicale interesate în tratarea bolilor alergice.

Cele trei zile ale congresului vor include sesiuni științifice care acoperă cele mai provocatoare subiecte în alergologie – cu accent pe medicina de precizie, abordare terapeutică inovativă și prevenție, cu experți de top care ne vor prezenta realizările de excepție și vor oferi oportunități de interacțiune și networking.

Simpozioanele EAACI vor reuni specialiști cu înaltă recunoaștere la nivel mondial, care ne vor împărtăși din expertiza lor științifică, dezvăluind modul în care inovația contribuie la înțelegerea bolilor alergice.

Primul curs preconferință este menit să crească nivelul de cunoștințe în Managementul anafilaxiei într-un concept provocator, dezvoltat în colaborare cu Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă. Al doilea curs, Imunoterapia cu alergene – de la principii la aplicarea clinică, este axat pe prezentarea principalelor provocări privind această terapie care modifică evoluția bolii.

Congresul SRAIC 2023 este organizat la București, la Hotelul Crowne Plaza, un loc multifuncțional și ușor accesibil. Întregul eveniment poate fi urmărit și online, deoarece vom oferi opțiunea de participare digitală interactivă.

Vă încurajăm să participați și totodată să prezentați rezultatele cercetării la Congresul SRAIC 2023, contribuind la o întâlnire științifică de succes.

 

Prof. Dr. Carmen Panaitescu

Președinte SRAIC

Dragi colegi,

Am plăcerea de a vă invita să participați la Conferința națională a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică – Alergiile într-o lume în schimbare, care va avea loc în perioada 2 – 4 iunie 2022, la București, Hotel Crowne Plaza.

Lucrările științifice se vor desfășura pe parcursul celor trei zile într-o formulă hibridă, atât online, cât și fizic, respectând restricțiile pandemice în vigoare.

Temele abordate în cadrul sesiunilor științifice acoperă aspecte de interes în alergologie, promovând cele mai recente studii și practici în managementul afecțiunilor alergice. Conceptul conferinței este centrat pe abordarea interdisciplinară a afecțiunilor alergice, având ca obiectiv final creșterea calității actului medical, în beneficiul pacientului alergic. În bună tradiție, conferința va găzdui o sesiune științifică a Asociației Europene de Alergie și Imunologie Clinică.

Conferința societății noastre se bucură an de an de participarea unor experți străini de renume mondial, ceea ce reprezintă pentru noi un bun prilej de promovare, atât a valorilor academice, cât și a celor culturale românești. Medicina a fost considerată întotdeauna nu doar o știință, ci și o artă, și ne dorim să transmitem acest mesaj în cadrul evenimentului.

Lansez colegilor alergologi și din alte specialități invitația de a participa la Conferința Națională a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, eveniment științific centrat pe dialogul profesional.

Vă așteptăm cu drag!

Prof. Dr. Carmen Panaitescu
Președinte, Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică

Carmen Panaitescu

ZONA EXPO

Comitetul Științific al Congresului Național SRAIC 2023
Alergomica – Extinderea frontierelor cunoașterii
București, 4 – 6 mai 2023
Eveniment hibrid

COMITETUL NAȚIONAL

Prof. Dr. Carmen Panaitescu – UMF Victor Babeș Timișoara, Președinte SRAIC – Președintele congresului

Prof. Dr. Ioana Agache – Universitatea Transilvania Brașov, Past-president EAACI

Prof. Dr. Roxana Bumbăcea – UMF Carol Davila București, Past-president SRAIC

Prof. Dr. Diana Deleanu – UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Conf. Dr. Corina Bocșan – UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Vicepreședinte SRAIC

Conf. Dr. Adriana Muntean – UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Vicepreședinte SRAIC

Conf. Dr. Camelia Berghea – UMF Carol Davila București, Coordonator grupuri de lucru SRAIC

Conf. Dr. Florin-Dan Popescu – UMF Carol Davila București

Conf. Dr. Poliana Leru – UMF Carol Davila București

Ș.L. Dr. Corina Ureche – UMFST George Emil Palade Târgu Mureș

Ș.L. Dr. Nadia Gherman Onițiu – UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Ș.L. Dr. Laura Haidar – UMF Victor Babeș Timișoara

Drd. Dr. Noemi Bara – UMFST George Emil Palade Târgu Mureș, Centrul de Expertiză de Angioedem Ereditar Târgu Mureș, Vicepreședinte SRAIC

Dr. Valentin Iovin – Timișoara, Secretar general al SRAIC

COMITETUL INTERNAȚIONAL

Prof. Dr. Emma Guttman-Yassky, Mount Sinai Hospital, New York City, USA

Prof. Dr. Cezmi Akdis, EAACI Past-president, Swiss Institute of Allergy and Asthma Research, University of Zurich, Elveția

Prof. Dr. Mübeccel Akdis, Swiss Institute of Allergy and Asthma Research, University of Zurich, Elveția

Prof. Dr. Stefano Del Giacco, EAACI President, University of Cagliari, Italia

Prof. Dr. Markus Ollert, EAACI Vice-President SCIENCE, Luxembourg Institute of Health, Luxemburg

Prof. Dr. Ibon Eguiluz, EAACI Asthma Section Chair, Biomedical Research Institute of Malaga, Spania

Prof. Dr. Rudolf Valenta, Medical University Vienna, Austria

Prof. Dr. Mohamed Shamji, EAACI Vice-President Congresses, Imperial College NIHR Biomedical Research Centre, UK

Prof. Dr. Pascal Demoly, French Allergy Society President, University Hospital of Montpellier, Franța

Prof. Dr. Anca Chiriac, University Hospital of Montpellier, Franța

ÎNSCRIERI

Capture

IMPORTANT!

Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Pentru a putea participa la congres și a obține acces în spațiile în care se desfășoară evenimentul,

este necesară înregistrarea prealabilă a participantului pe site și achitarea taxei de participare

 printr-un click pe butonul de mai jos:

Paşi de înscriere:

  1. Adăugaţi în coş taxa de participare dorită
  2. Continuați cu finalizarea comenzii 

PROGRAM

Programul științific este acum disponibil! Click pe butonul de mai jos pentru vizualizare.

INVITAȚI STRĂINI

CEZMI AKDIS

 

Cezmi Akdis este directorul Institutului elvețian pentru cercetare în domeniul alergiilor și al astmului (SIAF). După studiile de medicină de la Universitatea din Bursa, Turcia, s-a specializat în domeniul bolilor infecțioase în 1991 și în imunologie în 1994. Cu burse de studii la Basel (1993 Ciba Geigy) și Davos (1994 SIAF), cariera sa profesională l-a condus spre cercetare. În 2002, a primit Venia Legendi de la Universitatea din Zurich, unde, în 2006, a devenit profesor al Facultatății de Medicină. Cezmi Akdis este fondatorul și organizatorul mai multor congrese internaționale, printre care World Immune Regulation Meeting (WIRM) și EAACI-Davos Meeting, ambele la Davos. De asemenea, este activ ca expert științific pentru numeroase reviste și fundații și este membru al mai multor comitete de specialitate. Prof. Akdis a fost distins cu numeroase premii internaționale pentru întreaga sa activitate.

Cezmi Akdis a fost președinte al Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică între 2011-2013, membru al Comitetului Executiv între 2003-2015 și vicepreședinte între 2007-2011. De asemenea, este membru al Senatului Academiei Elvețiene de Științe Medicale, cofondator și fost președinte al Coaliției Internaționale pentru Alergii și Astm (iCAALL), precum și cofondator și membru al comitetului executiv al Rețelei Europene pentru Alergii și Astm (GA2LEN).

Profesorul Akdis este autorul a numeroase publicații și este coeditor al Jurnalului de Alergologie și Imunologie Clinică și membru al comitetului editorial al altor reviste internaționale de specialitate. A publicat peste 650 de articole. De asemenea, a primit premiul Thomson Reuters (Clarivate) Highly Cited Researcher în domeniul imunologiei în 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021.

Profesorul Akdis este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

MÜBECCEL AKDIS

 

Mübeccel Akdis lucrează în cadrul Institutului elvețian de cercetare a alergiilor și astmului (SIAF) din 1995, unde și-a înființat propriul grup de cercetare în 2003. Dr. Akdis și-a făcut abilitarea la Facultatea de Medicină a Universității din Zurich în domeniul imunologiei experimentale în 2005 și a devenit profesor în 2016. Cercetările sale s-au axat pe strategii pentru prevenirea eficientă și tratamentul curativ al bolilor alergice și au exploatat evoluțiile recente pentru identificarea unor modalități de vindecare a bolilor alergice. În prezent, grupul ei de cercetare a dezvoltat tehnici esențiale și o nișă specifică pentru a investiga limfocitele B efectoare și reglatoare umane allergen-specifice. În cadrul cercetărilor sale, sistemele umane sunt investigate in vivo în mod continuu pentru a înțelege mai bine mecanismele celulare și moleculare ale dezvoltării bolilor pentru o mai bună prevenire și tratament.

 

A primit granturi de cercetare și granturi de colaborare de la Fundația Națională Elvețiană, Uniunea Europeană (MeDALL și Predicta) și Sean Parker Seed Grant. A primit numeroase premii, inclusiv International Distinguished Fellow Award al Colegiului American de Alergologie, Astm și Imunologie (ACAAI), 2018.; Premiul Paul Ehrlich 2020 pentru cercetare experimentală, EAACI; Anerkennungspreis der Regierung des Kantons Graubünden, Kantons Graubunden recognition preis 2020 și în 2021 Premiul Bulent Eczacibasi pentru știință medicală.

 

Profesorul Akdis a publicat peste 300 de articole revizuite de colegi și este, de asemenea, membru al comitetului editorial al revistelor Allergy și Journal of Allergy and Clinical Immunology.

ANCA MIRELA CHIRIAC

 

Anca Mirela Chiriac este medic primar alergolog și asistent universitar în Departamentul de Alergologie condus de profesorul Pascal Demoly de la Spitalul Universitar din Montpellier, Franța. Anca Mirela Chiriac este implicată în domeniul cercetării clinice privind alergiile medicamentoase de 11 ani și este doctor în epidemiologie și statistică (Universitatea Sorbona, Paris). În prezent, ea se concentrează pe dezvoltarea de metode și algoritmi de decizie pentru a îmbunătăți diagnosticul și gestionarea alergiilor la medicamente, cum ar fi cardul numeric al alergiei la medicamente.

 

Dr. Chiriac a participat activ,  în calitate de expert, în 10 grupuri de lucru și recomandări ale ENDA/DAIG. A fost cercetător principal pentru Spitalul Universitar din Montpellier în cadrul proiectului european Orizont 2020 COBIOPHAD, axat pe dezvoltarea unui dispozitiv pentru diagnosticarea biologică a alergiilor la penicilină. Din 2020, este co-coordonator al grupului de lucru pentru alergiile la antibiotice în cadrul proiectului național privind rezistența la antibiotice (sub egida Ministerului Sănătății francez).

 

A publicat peste 100 de articole în reviste de specialitate și este membră a comitetului editorial al Revue Française d’Allergologie.

 

Anca Mirela Chiriac este membră a Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

PASCAL DEMOLY

 

Pascal Demoly este medic pneumolog și alergolog, profesor de pneumologie și șef de departament la Spitalul Universitar din Montpellier, Franța. A fost vicepreședinte EAACI pentru Educație și specialități în perioada 2011-2015, președinte al Societății Franceze de Alergologie în perioada 2010-2012 și în prezent prezidează Consiliul Național Francez de Alergologie. În plus, este membru al comitetului editorial al mai multor reviste medicale naționale și internaționale de alergii și membru al Academiei Naționale de Medicină din Franța.

 

Interesele sale de cercetare s-au axat pe alergii (rinită, diagnostic și tratament al astmului, imunoterapie cu alergene și alergii medicamentoase), domeniu în care are o vastă experiență. În prezent, el construiește un institut de cercetare care reunește resurse în domeniul epidemiologiei, al sănătății publice și al matematicii avansate în cadrul Universității din Montpellier, pentru a înțelege și a dezvolta modele integratoare și cuprinzătoare de strategii de sănătate și, în cele din urmă, pentru a preveni dezvoltarea și agravarea bolilor cronice netransmisibile.

 

A publicat peste 900 de articole, dintre care peste 600 în reviste internaționale de specialitate și este copreședinte al unui centru de colaborare al OMS de la Spitalul Universitar din Montpellier.

IBON EGUILUZ-GRACIA

Ibon Eguiluz-Gracia a urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității din Navarra, absolvind în 2007, și și-a finalizat pregătirea în alergologie, inclusiv o rotație de 4 luni în Laboratorul Prof Castells de la Spitalul Brigham and Women, Harvard Medical School, Boston, MA, în 2012. A obținut doctoratul în științe medicale la Departamentul de Patologie și Centrul de Imunoreglare, Universitatea Oslo și Spitalul Universitar Oslo-Rikshospitalet, unde cercetările sale s-au focusat pe rolul monocitelor și macrofagelor în tractul respirator la pacienții cu alergii respiratoria și la cei cu transplant pulmonar. În prezent lucrează în domeniul imunologiei nazale și al alergiei locale în grupul profesorului Blanca la Spitalul Regional Universitario de Málaga, Málaga, Spania.

 

Din 2013 Dr. Eguiluz-Gracia este reprezentant al membrilor juniori la Secția de Imunologie a Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) și din 2016 membru al Comitetului de Comunicare al Societății Spaniole de Alergologie și Imunologie Clinică (SEAIC). În prezent, este președintele Secției de Astm în EAACI.

 

Activitatea actuală a Dr. Eguiluz-Gracia se focusează pe cercetarea alergiilor și astmului. A publicat peste 40 de lucrări în reviste științifice de mare renume, multe dintre ele fiind documente de poziție EAACI.

 

Dr. Eguiluz-Gracia este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

STEFANO DEL GIACCO

 

Stefano Del Giacco este profesor universitar în medicină și alergologie și imunologie clinică la Universitatea din Cagliari, Sardinia, Italia. Este directorul Departamentului de Alergie și Imunologie Clinică de la Spitalul Universitar „Duilio Casula” din Monserrato (Cagliari), Italia. A ocupat mai multe funcții în cadrul Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI), la care este membru din 1998. Profesorul Del Giacco este în prezent Președintele EAACI.

 

Interesele sale de cercetare cuprind o gamă largă de teme în alergologie și imunologie clinică, dar se concentrează în primul rând pe astm (în special astmul sever, utilizarea terapiilor biologice în astm, imunoterapia cu alergene în astm, precum și asocierea dintre astm și tulburări psihiatrice), urticarie, angioedem ereditar și sindroame de hipersensibilitate induse de efort, cu accent pe astmul și anafilaxia induse de efort. Grupul său de cercetare a publicat, de asemenea, lucrări științifice despre boli autoimune sistemice, boli autoinflamatorii rare precum sindromul SAPHO și febrele periodice, precum și despre relevanța afecțiunilor imune și a alergiilor în sport și exercițiul fizic.

 

Este autorul a peste 210 de lucrări despre alergologie și imunologie clinică, precum și a mai multor capitole de carte și monografii. Profesorul Del Giacco este, de asemenea, membru al comitetelor editoriale ale unor revistelor științifice precum Clinical and Translational Allergy și Pediatric Allergy and Immunology.

 

Profesorul Del Giacco este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

EMMA GUTTMAN-YASSKY

 

Emma Guttman-Yassky este profesor Waldman și președinte al catedrei de dermatologie și imunologie la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai din New York. Este director al Centrului de excelență în eczeme și al Clinicii de dermatită ocupațională și director al Laboratorului pentru boli inflamatorii ale pielii. Principalele domenii de interes clinic și de cercetare ale Prof. Guttman-Yassky sunt dermatita atopică și alopecia areata. Cercetările sale au schimbat paradigma privind baza imunologică a dermatitei atopice la adulți și copii, îmbogățind înțelegerea fiziopatologiei acestei afecțiuni frecvente, deschizând ușa și accelerând testarea unor noi produse terapeutice specifice căilor de acțiune în această boală. În prezent, ea testează (atât din punct de vedere clinic, cât și mecanic) mai multe terapii țintite pentru dermatita atopică, care vizează axele Th2, Th22 și Th17/IL-23.

 

Prof. Guttman-Yassky este considerat unul dintre cei mai mari experți din lume în bolile inflamatorii ale pielii. Ea a cofondat Consiliul Internațional pentru Eczeme (IEC) și este președinte al acestuia de la începutul anului 2018. Prof. Guttman-Yassky a primit numeroase premii naționale și internaționale, inclusiv premiul Academiei Americane de Alergologie și Imunologie Clinică (AAAAI) pentru inovație științifică, premiile Academiei Americane de Dermatologie pentru tineri cercetători și altele. De asemenea, este co-organizator al Summit-ului Inflammatory Skin Disease, considerat una dintre cele mai de succes conferințe din domeniul dermatologiei.

 

Profesorul Guttman-Yassky Guttman este autorul a peste 300 de publicații, care au fost citate de peste 30000 de ori.

MARCUS MAURER

 

Marcus Maurer este profesor universitar în dermatologie și alergologie, precum și director executiv al Institutului de Alergologie de la Charité – Universitätsmedizin Berlin. De asemenea, este co-director de Alergologie și Imunologie la Institutul Fraunhofer de Medicină Translațională și Farmacologie și Șeful Clinicilor de Specialitate pentru Urticarie, Mastocitoză, Prurit și Angioedem și al Laboratorului de Alergologie Dermatologică. S-a specializat în patologie experimentală la Spitalul Beth Israel Deaconess și la Harvard Medical School.

 

Profesorul Maurer este membru al grupului de lucru GA²LEN pentru urticarie, iar activitatea sa științifică se focusează pe caracterizarea funcțiilor fiziologice ale mastocitelor, neuroimunologie, inflamație, imunitate înnăscută și toleranță imună, în timp ce activitatea clinică este orientată spre afecțiunile în care sunt implicate mastocitele, în special urticarie, mastocitoză, prurit și angioedem.

 

Activitatea științifică a profesorului Maurer s-a concretizat în peste 660 de publicații în reviste peer-reviewed, precum și în 51 de cărți și capitole de carte. Marcus Maurer este, de asemenea, membru al comitetului editorial al mai multor reviste științifice foarte apreciate, cum ar fi Current Treatment Options in Allergy, Clinical and Experimental Allergy, Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alerlogii, Allergy și International Archives of Allergy and Immunology.

 

Profesorul Maurer este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

MOHAMED SHAMJI

 

Mohamed Shamji este profesor universitar în imunologie și alergie la Facultatea de Medicină, National Heart & Lung Institute din cadrul Imperial College London. Dr. Shamji conduce un grup de lucru sprijinit de EAACI, axat pe studiul biomarkerilor în monitorizarea imunoterapiei cu alergene, format din 17 membri experți internaționali care sunt lideri în domeniul imunoterapiei. Este membru al Comitetului Executiv al EAACI și vicepreședinte al Congreselor.

 

Profesorul Shamji și-a finalizat formarea în imunologie clinică la Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust din Londra, Regatul Unit (Marea Britanie) în 2004, apoi și-a continuat interesul pentru cercetarea translațională și și-a finalizat studiile de doctorat în alergie și imunologie clinică la National Heart & Lung Institute, Imperial College London, Marea Britanie în 2010. Și-a înființat grupul de cercetare (grupul de imunomodulare și imunotoleranță) în cadrul Departamentului de Alergologie și Imunologie Clinică la Imperial College London.

 

Dr. Shamji este focusat pe studiul alergiilor respiratorii, în special pe modul în care tratamentele care modifică evoluția naturală a bolii, cum ar fi imunoterapia cu alergene, noile produse biologice și noile imunomodulatoare (Toll-Like Receptor (TLR) 7 și proteina surfactant (SP)-D) influențează răspunsurile imunologice ( limfocitele T și B, imunoglobulinele) prin care se induce toleranța imună, precum și investigarea unor noi biomarkeri surogat/predictivi ai rezultatului clinic în urma imunoterapiei de succes. El este implicat activ în evaluarea abordărilor noi ale imunoterapiei cu alergene folosind diferite strategii inovatoare, precum utilizarea hipoalergenelor, imunoterapia subcutanată în combinație cu noi adjuvanți, imunoterapia sublinguală, imunoterapia cu peptide, terapiile biologice pentru a îmbunătăți siguranța, eficacitatea și inducerea toleranței imune la alergenul sensibilizant.

 

Cercetarea doctorului Shamji a condus la publicarea a peste 300 de articole în reviste de mare impact, care au fost citate de un număr mare de cercetători.

 

Profesorul Shamji este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

MARKUS OLLERT

 

Profesorul Markus Ollert este directorul Departamentului de Boli Infecțioase și Imunologie al Institutului de Sănătate din Luxemburg (LIH). De asemenea, este profesor titular la Spitalul Universitar Odense al Universității din Danemarca de Sud.

 

Departamentul de Boli Infecțioase și Imunologie se definește ca un centru de cercetare clinico-translațională aflat la intersecția dintre cercetarea fundamentală, aplicațiile clinice și serviciile de sănătate publică. Se concentrează în principal pe analiza mecanismelor complexe ale bolilor infecțioase și inflamatorii.

 

Un alt grup de cercetare condus de Prof. Ollert este grupul de Alergologie și Imunologie Clinică. Acest grup își propune să identifice și să caracterizeze noi alergene din veninul de insecte și să efectueze studii clinico-translaționale privind anafilaxia la diverse alergene (arahide, venin de insecte, grâu și pește), dar și privind imunotoleranța care se dezvoltă la pacienții supuși imunoterapiei cu alergene pentru veninul de insecte, arahide și polen de iarbă sau de mesteacăn. Grupul se concentrează, de asemenea, pe noi ținte pentru intervenții imune și biomarkeri pentru medicina de precizie, care urmează să fie dezvoltate și testate în modele preclinice.

 

Prof. Ollert a fost președinte al Grupului de interes și Diagnosticare a alergiilor (IGAD) din cadrul EAACI. Când s-a inițiat Grupul de lucru pentru alergologie moleculară, primul Ghid de alergologie moleculară din lume a fost publicat având în calitate de autor/editor principal în 2016 pe Prof. Ollert. În prezent, el este vicepreședintele EAACI pentru Știință.

 

Markus Ollert este autorul a peste 200 de lucrări de specialitate publicate în reviste științifice în domeniul alergologiei. Lucrările sale științifice au fost citate de peste 10.000 de ori de oameni de știință din întreaga lume.

 

Prof. Ollert este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

TORSTEN TONN

 

Torsten Tonn este profesor de medicină transfuzională la Facultatea de Medicină “Carl Gustav Carus” a Universității de Tehnologie din Dresda și director medical al Serviciului de donare de sânge al Crucii Roșii germane din nord-est.

 

A fost membru al Grupului de lucru pentru terapii celulare al Comitetului pentru terapii avansate din cadrul Agenției Europene pentru Medicamente. A fost distins cu mai multe premii prestigioase, printre care Science4life German wide Biotech Award și Fritz v. Acker Cancer Research Award, acordat de Facultatea de Medicină, Universitatea din Frankfurt/Main.

 

Interesele de cercetare ale Prof. Tonn includ studiul aspectelor biologice moleculare și celulare ale celulelor stem hematopoietice și ale celulelor stem mezenchimale, precum și ale limfocitelor T, cu un accent deosebit pe aspectele translaționale. În plus, un accent deosebit se pune pe dezvoltarea și optimizarea procedurilor conforme cu GMP pentru a genera “produse medicamentoase terapeutice avansate” în vederea aplicării clinice ca terapii celulare: dezvoltarea unei linii de celule Natural Killer (NK-92) pentru imunoterapia cancerului și generarea de hematii nucleate imortalizate pentru generarea in vitro de concentrat eritrocitar pentru transfuzii.

 

A publicat peste 300 de lucrări foarte bine citate în reviste științifice din domeniul imunologiei de transplant și al terapiilor celulare avansate.

 

Prof. Tonn este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică și al Centrului OncoGen Timișoara, precum și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara.

RUDOLF VALENTA

 

Rudolf Valenta este profesor de alergologie la Universitatea de Medicină din Viena și profesor de alergologie la Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia. A coordonat două programe de cercetare în domeniul alergiilor la Universitatea de Medicină din Viena, a fost președinte al comitetului de standardizare al Uniunii Internaționale a Societăților de Imunologie (IUIS), vicepreședinte al EAACI și președinte al Societății Austriece de Alergologie și Imunologie, și este membru al Academiei Austriece de Științe.

 

Prof. Valenta este directorul Laboratorului pentru cercetare în domeniul alergiilor Christian Doppler, care face parte din Divizia de imunopatologie din cadrul Departamentului de cercetare în domeniul fiziopatologiei și al alergiilor al Centrului de Fiziopatologie, Boli Infecțioase și Imunologie al Universității de Medicină din Viena. Temele studiate în grupul său de cercetare includ caracterizarea moleculară a alergenelor cu reactivitate încrucișată, demonstrarea mecanismelor fiziopatologice ale autoreactivității IgE în alergia severă și studii privind rolul limfocitelor T și patologia mediată de acestea în alergie.

 

Rudolf Valenta a fost printre primii care au reușit să elucideze structurile moleculare ale alergenelor prin clonare moleculară, apoi și-a concentrat cercetările asupra dezvoltării de strategii diagnostice și terapeutice pentru pacienții alergici. El a fost primul care a demonstrat că alergenele recombinatepot fi utilizate pentru diagnosticarea moleculară a alergiilor, ceea ce a inițiat o schimbare de paradigmă în domeniul alergiilor către medicina personalizată. Invenția sa, cipul cu alergene, a revoluționat la nivel mondial diagnosticul alergiilor.

 

Prof. Valenta a publicat peste 1.000 de lucrări evaluate de colegi în reviste medicale de prestigiu, iar lucrările sale au fost citate de peste 5.500 de ori.

 

Rudolf Valenta este membru al Consiliului Științific Consultativ al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

REZUMATE

Este necesară înscrierea la congres a cel puțin unuia dintre autori pentru a încărca rezumatul.

Perioadă trimitere rezumate: 15 martie-18 aprilie

  • Alergii medicamentoase
  • Alergii alimentare
  • Alergii respiratorii
  • Imunoterapia cu alergen
  • Anafilaxia
  • Alergologie moleculară
  • Boli rare și imunodeficiențe
  • Alergologie pediatrică
  • Boli cutanate alergice
  • Terapii biologice
  • Alergia la veninul de insecte
  • Diagnosticul bolilor alergice
  • Alergiile și COVID-19
  • Alergiile și schimbările de mediu

Autorul are obligativitatea de a respecta următoarele criterii de tehnoredactare (în caz contrar rezumatul va fi respins):

– Rezumatele se vor trimite obligatoriu în ambele limbi română şi engleză (un singur document pentru ambele limbi)

-Corpul rezumatului nu trebuie să depăşească 250 de cuvinte pentru fiecare limbă (fără titlu, autori şi afiliere)

– Se va folosi obligatoriu formatarea Times New Roman 12, spaţiere 1,15.

– Numele şi prenumele autorilor şi co-autorilor se vor introduce complet, fără prescurtări.

– Se vor folosi termeni generici. De evitat folosirea denumirilor comerciale ale produselor!

– Nu se va folosi grafică (imagini, figuri etc.) sau tabele în rezumat.

Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită gramaticii, căci textul va fi preluat fix aşa cum este trimis!

Comitetul Științific al SRAIC își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge rezumatele trimise (în funcţie de calitatea ştiinţifică a lucrării), precum şi forma sub care acestea vor fi prezentate: prezentare orală sau poster.

Data limită pentru trimiterea rezumatelor este 18 aprilie 2023, ora 23:59!

Lucrările primite după această dată nu vor mai intra în selecția Comitetului Științific.

Perioada de evaluare a rezumatelor: 19 aprilie

Rezultatul evaluării va fi transmis pe 19 aprilie prin e-mail autorului de corespondență. Acestuia i se vor transmite condițiile de prezentare și secțiunea în cadrul căreia lucrarea a fost admisă, în cazul în care rezumatul va fi acceptat.

Prin trimiterea rezumatului, autorul/autorii vor fi de acord ca lucrarea lor să fie prezentată  – în cazul în care este selectat pentru prezentare – în timpul congresului, la sesiunea de prezentări orale sau cea de e-postere.

Rezumatele se trimit în formularul dedicat înscrierii rezumatelor de pe site-ul evenimentului  în format obligatoriu Word, respectând caracteristicile tehnice de mai sus.

Se va preciza forma de prezentare dorită1. comunicare orală, 2 prezentare orală în cadrul sesiunii YOUNG ALLERGISTS dedicată alergologilor/cercetătorilor (cu vârsta < 35 ani) sau e-poster.

NOTĂ: Primele 3 postere din fiecare categorie (preclinic șI clinic) vor fi publicate pe site-ul SRAIC în secțiunea E-POSTERE și ABSTRACTE și vor fi disponibile spre vizionare timp de 1 an de zile utilizatorilor platformei.

Rezumatele vor intra în procesul de evaluare numai după ce vom verifica că cel puţin unul dintre autori este înregistrat la Congres, cu taxa de participare achitată.

TRIMITE REZUMAT

SALA CONGRES

Pentru a viziona transmisiunea LIVE din sala de congress accesați butonul de mai jos

PARTENERI

E-POSTERE

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE ALERGOLOGIE ȘI IMUNOLOGIE CLINICĂ

2-4 iunie 2022

 

SESIUNE POSTERE ONLINE – Lista rezumatelor acceptate pentru expunerea ca e-postere

1. Probleme de diagnostic și management în dermatita atopică

Diagnostic and management problems in atopic dermatitis

Denisa-Gabriela Andrei, Simona Lupșă, Raluca Andreea Pricop, Viorica Zamfir, Elena Danteș

2. Dermatita de contact alergică indusă de produsele cosmetice

Allergic contact dermatitis caused by cosmetic products

Sandra Cristina Munthiu

3. Urticaria presională tardivă buloasă: probleme de diagnostic pozitiv

Bullous delayed pressure urticaria: positive diagnostic problems

 

Ancuța-MădălinaNedelcu, Mădălina Popa, Alice-Florentina Șerban, Cristian Budică, Roxana Silvia Bumbăcea, Selda Ali

4. Sindromul Gleich: ce știm până acum

Gleich syndrome: what we know so far

Maria Moroianu-Brînzei, Cătălina Cernat, Rama Boustani, Mihaela-Ruxandra Udrea, Otilia-Luminița Manolache, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

5. Reacție de hipersensibilitate IgE-mediată indusă de Gadobutrol-prezentare de caz

Gadobutrol-induced IgE mediated hypersensitivity reaction – case report

Alice Florentina Șerban, Maria Lucia Apostol, Cristian Budică, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

6. Un protocol de desensibilizare bine tolerat la un pacient cu istoric de reacții de hipersensibilitate la preparatele cu fier orale

A successful desensitization protocol for hypersensitivity reactions to iron preparations

Denisa Mihaela Nedelcu, Cristian Budică, Maria Lucia Apostol, Ella Spring Vexler, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

7. Angioedem alergic prin mecanism de monosensibilizare alimentară

Allergic angioedema caused by food mono-sensitisation

Corina Ureche

8. Relevanța clinică a panalergenelor din polenul de ambrozia în diagnosticul alergiei

Clinical relevance of ragweed pollen panallergens in allergy diagnosis

Lauriana-Eunice Zbîrcea, Maria-Roxana Buzan, Manuela Grijincu, Virgil Păunescu, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chen

9. Rolul plastocianinei, Amb a 3, în alergia la polenul de ambrozia (Ambrosia artemisiifolia)

The role of the plastocyanin, Amb a 3, in allergy to ragweed pollen (Ambrosia artemisiifolia)

Manuela Grijincu, Gabriela Tănasie, Maria-Roxana Buzan, Lauriana-Eunice Zbîrcea, Monica Daniela Cotarcă, Simona Anghel, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chen

10. Este Amb a 1 suficient pentru diagnosticul precis al alergiei la polenul de ambrozia?

Is Amb a 1 enough for precise diagnosis of ragweed pollen allergy?

Maria-Roxana Buzan, Manuela Grijuncu, Lauriana-Eunice Zbîrcea, Frank Stolz, Rudolf Valenta, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chan

11. Determinarea epitopilor B ai alergenului Amb a 6 din polenul de ambrozia folosind metode in silico și studii experimentale pe model animal

B-cell epitope mapping of Amb a 6 ragweed allergen using in silico methods and experimental studies in an animal model

Michael-Bogdan Mărgineanu, Manuela Grijincu, Maria-Roxana Buzan, Kuan-Wei Chen, Virgil Păunescu, Carmen Panaitescu

12. Obținerea organismelor hipoalergene prin editare genomică

Hypoallergenic organisms obtained by genomic editing

Oana Iudita-Damaris, Karina-Dolores Drăgan, Maria-Roxana Buzan

13. Alergiile respiratorii  – Allergyn’t

Respiratory allergies – Allergyn’t

Grigore Viorela, Pandele Bogdan, Simionoff Carmina, Rusu Dan, Simion Vlad; Coordonator:  Prof. Dr. Renata-Graziela Boar

E-posterele vor avea o secţiune specială, dedicată, în cadrul programului din această ediție şi vor putea fi consultate online de către participanţi pe toată durata desfăşurării acestuia.

Posterele acceptate în urma procesului de evaluare vor fi realizate conform specificațiilor tehnice indicate mai jos și trimise până cel târziu pe data de 25 mai 2022 pe adresa de email [email protected] .

Prezentare e-poster în cadrul Conferinţei

Posterele se vor susține în această ediție sub formă de comunicare orală pre-înregistrată audio-video, în limba română, cu o durată de maxim 3 minute, ce va avea ca suport o prezentare Power Point, format 16/9, (5-10 slide-uri max, astfel încât să se încadreze în cele 3 minute).

În cursul lunii mai, Media Med Publicis, compania care se ocupă de managementul Conferinței, va lua legătura cu autorii posterelor acceptate pentru a stabili de comun acord data când vor putea pre-înregistra prezentarea posterului (înregistrarea se va face de la distanţă, sub formă de teleconferinţă). Fiecare autor cu e-poster acceptat va primi un e-mail cu toate detaliile tehnice necesare.

NOTĂ: Primele 3 postere din fiecare categorie (preclinic șI clinic) vor fi publicate pe site-ul SRAIC în secțiunea E-POSTERE și ABSTRACTE și vor fi disponibile spre vizionare timp de 1 an de zile utilizatorilor platformei.

ZONA EXPO

Vă rugăm să vă autentificați aici pentru a viziona zona expozițională.

 

SALĂ CONFERINȚĂ

Pentru a viziona sala de conferință accesați butonul de mai jos: