Home Noutati ÎNSCRIERI WORKSHOP ALERGII MOLECULARE, 17-18 martie | online, sraic.eu

ÎNSCRIERI WORKSHOP ALERGII MOLECULARE, 17-18 martie | online, sraic.eu

by aaaa bbbb

Dragi colegi,

Strategia bazată pe diagnosticul molecular al alergiilor (diagnosticul rezolvat pe componente; CRD) face parte din noul concept de imunologie de precizie, care are ca scop îmbunătățirea managementului bolilor alergice.

Metodele de diagnostic in vivo sau in vitro bazate pe utilizarea extractelor de alergene au limitări legate de identificarea corectă a moleculelor care provoacă reacțiile alergice. Diagnosticul molecular al alergiilor a soluționat majoritatea acestor limitări și este în prezent un instrument valoros pentru diagnosticul de precizie în practica alergologică, în cazurile de alergii alimentare sau la venin de insecte, astm, rinită alergică și dermatită atopică, precum și în alergiile medicamentoase.

În cadrul workshopului de alergologie moleculară vom prezenta avantajele diagnosticului molecular în practica clinică pentru:

  1. a) identificarea sensibilizării autentice (primare);
  2. b) distincția între sensibilizarea autentică și reacţiile de sensibilizare încrucişată la pacienții polisensibilizați;
  3. c) predicția riscului de dezvoltare a unei reacții alergice severe, sistemice, în cazurile de alergii alimentare sau la venin de insecte;
  4. d) facilitarea diagnosticului de alergie medicamentoasă;
  5. e) stabilirea obiectivă a recomandărilor dietetice în funcție de patternul de sensibilizare;
  6. f) selectarea optimă a preparatului de imunoterapie alergenică pe baza profilului de sensibilizare a pacientului.

 

Ne adresăm tuturor specialiștilor implicați în managementul pacientului alergic – medici din specialitatea alergologie și imunologie clinică, pneumologie, dermatologie, pediatrie, ORL, gastroenterologie, medicină de laborator, medicină de famile, interesați de această nouă abordare.

Workshopul organizat online, în perioada 17-18 martie 2023, este susținut de SRAIC și este creditat cu 10 EMC.

Ne bucurăm să fim împreună în cadrul unui eveniment interactiv.

Prof. Dr. Carmen Panaitescu

Președinte SRAIC

 

IMPORTANT!

Participarea la workshop este gratuită, însă este necesară înscrierea prealabilă a participantului online pe platforma sraic.eu

Pentru a vă putea înscrie la eveniment trebuie să fiți autentificat în contul dumneavoastră din platforma sraic.eu accesați în meniu secțiunea PENTRU MEDICI – Congrese și Conferințe din Lobby-ul 3D, intrați pe pagina evenimentulu și click pe Workshop-ul de alergii moleculare.