Home Noutati Mesajul Președintelui – Congresul Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică 4-6 mai 2023

Mesajul Președintelui – Congresul Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică 4-6 mai 2023

by aaaa bbbb

Stimați colegi,

Am avut bucuria să organizăm Congresul Național al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, în perioada 4 – 6 mai 2023, sub incitantul titlu „Alergomica – Extinderea frontierelor cunoașterii”. Contribuția tuturor lectorilor a asigurat un nivel științific ridicat al lucrărilor congresului prin prezentările inovative și abordarea comprehensivă a tematicilor alese.

Manifestarea științifică s-a desfășurat sub egida Academiei de Științe Medicale din România, s-a bucurat de cea mai numeroasă prezență la un eveniment al SRAIC din ultimii ani și a reunit personalități recunoscute la nivel internațional atât din România, cât și din străinătate. Congresul a promovat cu succes cercetarea științifică și învățământul universitar și post-universitar și a prezentat cele mai recente inovații în practica de specialitate, din perspectivă interdisciplinară, axându-se pe noul domeniu al alergomicii, care reprezintă viitorul în diagnosticul și tratamentul bolilor alergice.

Prezența conducerii EAACI, reprezentată prin Prof. Dr. Stefano del Giacco – Președinte, Prof. Dr. Cezmi Akdis, Past President, Prof. Dr. Markus Ollert – Vicepreședinte, Prof. Dr. Mohamed Shamji – Vicepreședinte, alături de Prof. Dr Mübeccel Akdis – Scientific Programme Committee Co-Chair și Prof. Dr. Ibon Eguiluz – Asthma Section Chair, a adus un plus de valoare congresului și a plasat SRAIC într-o poziție de excepție la nivel internațional.

Dintre ceilalți lectori din străinătate, subliniez contribuția Prof. Dr. Pascal Demoly – Președinte al Societății de Alergologie din Franța, Prof. Dr. Rudolf Valenta – Universitatea de Medicină Viena și a Prof. Dr. Anca Chiriac – Universitatea Montpellier Franța, prieteni vechi și colaboratori ai SRAIC. Totodată, am avut privilegiul de a urmări prezentarea online a Prof. Dr. Emma Guttman-Yassky – Mount Sinai Hospital, New York, SUA.

Un moment aparte a fost decernarea titlului de Președinte de onoare doamnei Prof. Dr. Ioana Agache, o personalitate cu largă recunoaștere internațională în domeniul alergologiei și imunologiei.

Mulțumesc tuturor lectorilor și participanților pentru contribuția la crearea unui eveniment științific de succes!

Cu prietenie,
Prof. Dr. Carmen Panaitescu
Președinte SRAIC