Mesaj de bun venit din partea Președintelui SRAIC 2024

Dragi colegi si prieteni,

 

Îmi face plăcere să vă urez bun venit în vibranta capitală a României, București, la Conferința Națională a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică 2024 (SRAIC), care va avea loc la Hotel Crowne Plaza, în perioada 4– 6 aprilie 2024.

 

Tema acestui an, „Tratamentul modern al alergiilor: medicina de precizie și personalizată la intersecția cu abordările centrate pe pacient”, reflectă angajarea nostră în relevarea complexității factorilor patogeni și socioeconomici care afectează pacienții alergici. Conferința își propune să reunească cercetarea și practica în domeniul alergologiei, astmului și imunologiei clinice, cu accent pe promovarea unei înțelegeri mai profunde a provocărilor din domeniu și a strategiilor inovatoare de prevenire, diagnostic și management adaptate nevoilor individuale ale pacienților noștri.

 

Alergologia și imunologia clinică este la o răscruce în care cercetarea de ultimă oră, conceptele noi de îngrijire personalizată, medicină de precizie și știința mediului converg spre a deschide noi oportunități în scopul îmbunătățirii sănătății pacienților. Perspectivele și experiențele care vor fi împărtășite în timpul conferinței vor întări înțelegerea aspectelor științifice și vor îmbunătăți deciziile noastre în practica medicală.

 

Programul conferinței promite o experiență valoroasă, cu o serie de sesiuni științifice și simpozioane care acoperă cele mai importante subiecte în alergie și imunologie. Suntem privilegiați să avem printre noi lectori distinși și specialiști de renume mondial care vor clarifica unele dintre cele mai recente progrese în domeniu și abordări terapeutice inovatoare.

 

Bucureștiul, cu bogata sa moștenire culturală și dinamismul modern, oferă fundalul perfect pentru întâlnirea noastră. Sperăm că veți profita de ocazie pentru a explora frumusețea și ospitalitatea capitalei noastre.

În numele SRAIC, îmi exprim sincera recunoștință pentru participarea și contribuția dumneavoastră.

 

Cele mai calde salutări,

Prof. Dr. Carmen Panaitescu

Președinte SRAIC

Comitet Științific

INVITAȚI STRĂINI

ÎNSCRIERI

Taxe de participare Conferința Națională SRAIC, 4 – 6 aprilie 2024

IMPORTANT!

Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Pentru a putea participa la congres și a obține acces în spațiile în care se desfășoară evenimentul,

este necesară înregistrarea prealabilă a participantului pe site și achitarea taxei de participare

 printr-un click pe butonul de mai jos:

 

PAȘI DE ÎNSCRIERE:

 1. Click pe butonul Alege o opțiune din meniu
 2. Selectați tipul de taxă, ținând cont de categoria din care faceți parte Medici primari / specialiști sau Medici rezidenți
 3. Click pe Adaugă în coș
 4. Apăsați butonul CONTINUĂ CU FINALIZAREA COMENZII
 5. Adăugați datele de facturare (dacă este cazul)
 6. Click pe butonul Plasează comanda

 

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!

PROGRAM

Programul științific preliminar poate fi consultat accesând butonul de mai jos cu mențiunea că poate suferi mici modificări și este în curs de actualizare

Programul științific este acum disponibil! Click pe butonul de mai jos pentru vizualizare.

REZUMATE

Dragi colegi,

Ne dorim să participaţi cât mai activ la eveniment şi să susţineţi lucrări în cadrul Conferinţei SRAIC!  Îi invităm pe această cale pe toţi medicii interesați să îşi încarce rezumatul lucrării ce ar putea ce ar putea fi parte a sesiunilor dedicate Conferinței!

Important! Este necesară înscrierea la conferință a cel puțin unuia dintre autori pentru a încărca rezumatul. Aşadar, trebuie să aveţi taxa de participare achitată şi să fiţi autentificat în contul dumneavoastră pe platformă.

 

Perioadă trimitere rezumate: 8 februarie – 10 martie 2024

 • Tratamentul modern al alergiilor: medicina de precizie și personalizată la intersecția cu abordările centrate pe pacient

   

 • Alergii medicamentoase / Drug Allergy
 • Alergii alimentare / Food Allergy
 • Alergii respiratorii / Respiratory Allergy
 • Imunoterapia cu alergen / Allergen Imunoterapy
 • Anafilaxia / Anaphylaxis
 • Alergologie moleculară / Mollecular Allergology
 • Boli rare și imunodeficiențe / Rare Diseases and Immunodeficiencies
 • Alergologie pediatrică / Pediatric Allergology
 • Boli cutanate alergice / Allergic Skin Diseases
 • Terapii biologice / Biologics
 • Alergia la veninul de insecte / Insect Venom Allergy
 • Diagnosticul bolilor alergice / Allergy Diagnosis
 • Alergiile și COVID-19 / Allergies and COVID-19
 • Alergiile și schimbările de mediu / Allergies and environmental changes

Autorul are obligativitatea de a respecta următoarele criterii de tehnoredactare (în caz contrar rezumatul va fi respins):

 • – Rezumatele se vor trimite obligatoriu în ambele limbi, română şi engleză (un singur document pentru ambele limbi)
 • – Corpul rezumatului nu trebuie să depăşească 250 de cuvinte pentru fiecare limbă (fără titlu, autori şi afiliere)
 • – Se va folosi obligatoriu formatarea Times New Roman 12, spaţiere 1,15.
 • – Numele şi prenumele autorilor şi co-autorilor se vor introduce complet, fără prescurtări.
 • – Se vor folosi termeni generici. De evitat folosirea denumirilor comerciale ale produselor!
 • – Nu se va folosi grafică (imagini, figuri etc.) sau tabele în rezumat.

Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită gramaticii, căci textul va fi preluat fix aşa cum este trimis!

Comitetul Științific al SRAIC își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge rezumatele trimise (în funcţie de calitatea ştiinţifică a lucrării), precum şi forma sub care acestea vor fi prezentate: prezentare orală sau poster.

Data limită pentru trimiterea rezumatelor este 10 martie 2024, ora 23:59!

Lucrările primite după această dată nu vor mai intra în selecția Comitetului Științific.

Perioada de evaluare a rezumatelor: 1 – 10 martie

Rezultatul evaluării va fi transmis pe 11 martie prin e-mail autorului de corespondență. Acestuia i se vor transmite condițiile de prezentare și secțiunea în cadrul căreia lucrarea a fost admisă, în cazul în care rezumatul va fi acceptat.

Prin trimiterea rezumatului, autorul/autorii vor fi de acord ca lucrarea lor să fie prezentată  – în cazul în care este selectat pentru prezentare – în timpul conferinței, la sesiunea de prezentări orale sau cea de e-postere.

Rezumatele se trimit în formularul dedicat înscrierii rezumatelor de pe site-ul evenimentului  în format obligatoriu Word, respectând caracteristicile tehnice de mai sus.

Se va preciza forma de prezentare dorită – 1. comunicare orală, 2 prezentare orală în cadrul sesiunii YOUNG ALLERGISTS dedicată alergologilor/cercetătorilor (cu vârsta < 35 ani) sau e-poster.

NOTĂ: Primele 3 postere din fiecare categorie (preclinic șI clinic) vor fi publicate pe site-ul SRAIC în secțiunea E-POSTERE și ABSTRACTE și vor fi disponibile spre vizionare timp de 1 an de zile utilizatorilor platformei.

 

Rezumatele vor intra în procesul de evaluare numai după ce vom verifica că cel puţin unul dintre autori este înregistrat la Congres, cu taxa de participare achitată.

 

TRIMITE REZUMAT

INFORMAȚII GENERALE

Locul de desfășurare

Situat la 15 minute de mers cu mașina de Aeroportul Internațional Henri Coandă, Crowne Plaza Bucharest este un hotel rafinat în partea de nord a orașului, cu legături bune de transport public către centrul orașului și gara Gara de Nord. Hotelul dispune de facilități moderne de conferințe, cu servicii prietenoase pentru afaceri care oferă în fiecare zi o experiență unică fiecărui oaspete.

 

Înregistrare

Zona de înregistrare va fi situat la intrarea principală a conferinței.

 

Ecusoane

Fiecare participant primește un ecuson cu numele. Acest ecuson trebuie purtat în orice moment pentru a avea acces în sala de conferințe și în alte zone legate de eveniment. Vă rugăm să rețineți că accesul în zonele de conferință va fi permis numai cu un ecuson oficial al conferinței.

 

Certificat de participare

Certificatul de participare poate fi descărcat după completarea chestionarului participanților, disponibil după încheierea evenimentului, de pe pagina de profil de pe platforma digitală.

 

Valută

Moneda locală este leul (leu românesc).

 

Expoziţie

Expoziția la fața locului va fi organizată în locul conferinței.

 

Limba

Limbile oficiale ale Conferinței SRAIC 2024 sunt româna/engleza.

 

Politica privind telefonul mobil

Vă rugăm să respectați politica întâlnirii și să comutați telefoanele mobile în modul silențios în interiorul sălii de conferințe.

 

Fotografierea, filmarea și înregistrarea video

Prin participarea la Conferința SRAIC 2024, participantul înțelege că înregistrările conținutului digital și captarea de imagini și videoclipuri care urmează să fie partajate public sunt interzise. Realizarea de fotografii sau orice altă formă de înregistrare electronică în timpul sesiunilor în sălile de conferință este strict interzisă. Un fotograf oficial va fi prezent la București pentru întregul eveniment. Vă rugăm să rețineți că, înregistrându-vă pentru a participa la Conferința SRAIC 2024, luați la cunoștință și sunteți de acord că fotografiile oficiale realizate în timpul evenimentului pot fi folosite în scopuri promoționale ale întâlnirilor viitoare.

 

Prezența la sesiune

Vă rugăm să veniți în timp util pentru începerea unei sesiuni. Din cauza reglementărilor de sănătate și siguranță, membrii exhipei de suport sunt instruiți să restricționeze accesul odată ce capacitatea maximă a sălii este atinsă. Vă rugăm să consultați personalul SRAIC pentru orice asistență de care aveți nevoie.

 

Visa

Participanții sunt sfătuiți să își facă propriile aranjamente cu privire la intrarea în România. Dacă aveți nevoie de o scrisoare de invitație, contactați [email protected]  .

Vă rugăm să solicitați o viză într-un timp rezonabil înainte de a face rezervarea.

E-POSTERE

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE ALERGOLOGIE ȘI IMUNOLOGIE CLINICĂ

2-4 iunie 2022

 

SESIUNE POSTERE ONLINE – Lista rezumatelor acceptate pentru expunerea ca e-postere

1. Probleme de diagnostic și management în dermatita atopică

Diagnostic and management problems in atopic dermatitis

Denisa-Gabriela Andrei, Simona Lupșă, Raluca Andreea Pricop, Viorica Zamfir, Elena Danteș

2. Dermatita de contact alergică indusă de produsele cosmetice

Allergic contact dermatitis caused by cosmetic products

Sandra Cristina Munthiu

3. Urticaria presională tardivă buloasă: probleme de diagnostic pozitiv

Bullous delayed pressure urticaria: positive diagnostic problems

 

Ancuța-MădălinaNedelcu, Mădălina Popa, Alice-Florentina Șerban, Cristian Budică, Roxana Silvia Bumbăcea, Selda Ali

4. Sindromul Gleich: ce știm până acum

Gleich syndrome: what we know so far

Maria Moroianu-Brînzei, Cătălina Cernat, Rama Boustani, Mihaela-Ruxandra Udrea, Otilia-Luminița Manolache, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

5. Reacție de hipersensibilitate IgE-mediată indusă de Gadobutrol-prezentare de caz

Gadobutrol-induced IgE mediated hypersensitivity reaction – case report

Alice Florentina Șerban, Maria Lucia Apostol, Cristian Budică, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

6. Un protocol de desensibilizare bine tolerat la un pacient cu istoric de reacții de hipersensibilitate la preparatele cu fier orale

A successful desensitization protocol for hypersensitivity reactions to iron preparations

Denisa Mihaela Nedelcu, Cristian Budică, Maria Lucia Apostol, Ella Spring Vexler, Selda Ali, Roxana Silvia Bumbăcea

7. Angioedem alergic prin mecanism de monosensibilizare alimentară

Allergic angioedema caused by food mono-sensitisation

Corina Ureche

8. Relevanța clinică a panalergenelor din polenul de ambrozia în diagnosticul alergiei

Clinical relevance of ragweed pollen panallergens in allergy diagnosis

Lauriana-Eunice Zbîrcea, Maria-Roxana Buzan, Manuela Grijincu, Virgil Păunescu, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chen

9. Rolul plastocianinei, Amb a 3, în alergia la polenul de ambrozia (Ambrosia artemisiifolia)

The role of the plastocyanin, Amb a 3, in allergy to ragweed pollen (Ambrosia artemisiifolia)

Manuela Grijincu, Gabriela Tănasie, Maria-Roxana Buzan, Lauriana-Eunice Zbîrcea, Monica Daniela Cotarcă, Simona Anghel, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chen

10. Este Amb a 1 suficient pentru diagnosticul precis al alergiei la polenul de ambrozia?

Is Amb a 1 enough for precise diagnosis of ragweed pollen allergy?

Maria-Roxana Buzan, Manuela Grijuncu, Lauriana-Eunice Zbîrcea, Frank Stolz, Rudolf Valenta, Carmen Panaitescu, Kuan-Wei Chan

11. Determinarea epitopilor B ai alergenului Amb a 6 din polenul de ambrozia folosind metode in silico și studii experimentale pe model animal

B-cell epitope mapping of Amb a 6 ragweed allergen using in silico methods and experimental studies in an animal model

Michael-Bogdan Mărgineanu, Manuela Grijincu, Maria-Roxana Buzan, Kuan-Wei Chen, Virgil Păunescu, Carmen Panaitescu

12. Obținerea organismelor hipoalergene prin editare genomică

Hypoallergenic organisms obtained by genomic editing

Oana Iudita-Damaris, Karina-Dolores Drăgan, Maria-Roxana Buzan

13. Alergiile respiratorii  – Allergyn’t

Respiratory allergies – Allergyn’t

Grigore Viorela, Pandele Bogdan, Simionoff Carmina, Rusu Dan, Simion Vlad; Coordonator:  Prof. Dr. Renata-Graziela Boar

E-posterele vor avea o secţiune specială, dedicată, în cadrul programului din această ediție şi vor putea fi consultate online de către participanţi pe toată durata desfăşurării acestuia.

Posterele acceptate în urma procesului de evaluare vor fi realizate conform specificațiilor tehnice indicate mai jos și trimise până cel târziu pe data de 25 mai 2022 pe adresa de email [email protected] .

Prezentare e-poster în cadrul Conferinţei

Posterele se vor susține în această ediție sub formă de comunicare orală pre-înregistrată audio-video, în limba română, cu o durată de maxim 3 minute, ce va avea ca suport o prezentare Power Point, format 16/9, (5-10 slide-uri max, astfel încât să se încadreze în cele 3 minute).

În cursul lunii mai, Media Med Publicis, compania care se ocupă de managementul Conferinței, va lua legătura cu autorii posterelor acceptate pentru a stabili de comun acord data când vor putea pre-înregistra prezentarea posterului (înregistrarea se va face de la distanţă, sub formă de teleconferinţă). Fiecare autor cu e-poster acceptat va primi un e-mail cu toate detaliile tehnice necesare.

NOTĂ: Primele 3 postere din fiecare categorie (preclinic șI clinic) vor fi publicate pe site-ul SRAIC în secțiunea E-POSTERE și ABSTRACTE și vor fi disponibile spre vizionare timp de 1 an de zile utilizatorilor platformei.

PARTENERI

BEST OF 2024

CIFRELE EDIȚIEI 2024

Best off-2024

GALERIE FOTO 2024

MESAJ DE LA MEMBRII BOARDULUI SRAIC

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Carmen Panaitescu, President of RSACI

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Roxana Bumbăcea -Past President of RSACI 

RSACI National Conference 2024: A message from Assoc. Prof. Dr. Camelia Berghea, RSACI Vicepresident

RSACI National Conference 2024: A message from Assoc. Prof. Dr. Corina Bocșan, RSACI Vicepresident

RSACI National Conference 2024: Assoc. Prof. Dr. Adriana Muntean, RSACI Working Groups Coordinator

RSACI National Conference 2024: A message from Assist. Prof. Dr. Valentin Iovin, RSACI General Secretary

MESAJ DE LA INVITAȚII FACULTY DIN STRĂINĂTATE

RSACI National Conference 2024: Prof. Dr. Marek Jutel, Wrocław Medical University, Poland 

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Gary Wong, Chinese University of Hong Kong 

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Mohamed Shamji, Imperial College London

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Maria Torres, Malaga University Spain

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Alberto Papi, University of Ferrara, Italy

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Anca Mirela Chiriac, Universités-Praticien Hospitalier Montpellier, France

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Walter Canonica, Humanitas University & Research Hospital, Milano, Italy

RSACI National Conference 2024: A message from Prof. Dr. Isabella Annesi-Maesano, University of Montpellier, France

RSACI National Conference 2024: Prof. Dr. Rudolf Valenta, Medical University of Vienna, Austria

RSACI National Conference 2024: Prof. Dr. Sophia Tsabouri, University of Ioannina, Greece

RSACI National Conference 2024: A message from Assist. Prof. Dr. Marco Caminati – Verona University, Italy 

RSACI National Conference 2024: Dr.Gavriela Feketea, Karamandaneio Children’s Hospital,Greece

COMUNICAT DE PRESĂ Masă Rotundă- Viitorul Imunoterapiei in Romania

Powered By EmbedPress